Tisdag 29/12-09

Första träningen med laget sedan jul lovet, ingen av ordinarie tränare kunde medverka så Jonas Molin fick hoppa in och köra med oss. En träning som skulle ha gått av stapeln ute på rosengård, fast så blev det inte, utan vi fick en tid ute hos isbjörnarna i träningshallen.

Träningen var kanske inte vår bästa någonsin, men vi visade bra moral inom laget då vi skrek och visslade dem första övningarna, då jag även fick höra att ett par snygga mål skulle kómmenteras på bloggen. Då Kim Runermark gjorde ett snyggt mål, likaså Roger Ohlsson. Och Linus Karlsson ville oskcå göra mål någon gång så vi kunde skrika åt honom också, men förgäves.

Junior VM inatt, uppesittarkväll, inte ofta det händer nuförtiden, men vilken match svenskarna gör, jag var övertygad att Ryssarna skulle ta hem detta, men sverige visade ingen respekt för ryssarna, man gick in och körde över dem i först perioden. stort plus för Markström, han gör en fenomenal match mellan stolparna.

Nu bär det av till träning, som senare kommer komma upp här.



Honken #71

Ullevi & Rekordmatchen.

Vilken match, vilken tillställning och vilken gigant.

Två av sveriges absoluta topplag möttes i en historisk match på Ullevi Stadium och hemma laget vinner välförtjänt med 4-1 och matchens gigant Fredrik Pettersson är inblandad i samtliga mål för frölunda. 3+1 visar statistiken för den lille speedkulan som frölunda själv har producerat fram från pojklagen. Har dock haft en tid över atlanten då han spelade junior hockey i WHL för Calgary Hitmen. 

Fredrik Pettersson leder den interna poängligan i frölundas lag och han visar prov på att man inte behöver vara stor för att vara tuff, han sticker in näsan överallt, han är inte rädd för att få ont.

Själva matchen är väl genomförd, man hade lite problem med att få in all publik som skulle kolla, men man bröt matchen i några minuter sen var det problemet löst.

Detta var en kul match och jag hoppas på att det kan komma fler i framtiden.



över 30.000 åskådare var på plats för att se denna supermatch!





Honken #71


Hockeydag med en gnutta fotboll

Träning idag, 10.00 - 11.45, jag, Sebastian Dyk och Henrik Sandmark var junisarna som deltog. Träningen var uppdelad i två delar, första delen ingick det 2 uppvärmningsövningar enskilt för backar och för forwards, och en där båda parter ingick. Vatten, sen lite 2 mot 2 osv. Sen var det dags för spolning och andra delen fick sin start, där vi spelade 5 mot 5 i olika moment, forchecking, styrning/uppspel. Sen fick målvakterna sitt den sista kvarten.

Isstadion:

Folke Lindström är i fullgång på stadion där våra 95:or står som arrangörer. Tyvärr förlorade dom första matchen med 3-0 mot Nacka. vet inte hur det har gått senare under dagen.

Baltiska Hallen:

Skånecupen är i fullgång för Seniorer, Juniorer, Pojkar, Damer och Flickor, Bevittnade ex antal matcher idag då Pojkar 16 och Seniorer spelade. Ingen höjdare om man säger så. men men.

Kombihallen:

Skånecupen för dem ännu yngre. där vi tyvärr inte hann sen någonting. 

Sitter och väntar på vårat svenska juniorlandslag ska spela sin match mot Österrike så jag tänkte lägga upp resultaten i denna allsvenska omgång som håller på just nu:

Bofors - Leksand               2-2
Växjö  - Almtuna               2-0
Västerås - Oskarshamn      1-0
Troja - Björklöven              0-2
Mora - AIK                        4-1
Borås - Örebro                  2-0




Honken #71


Klipp & Klistra

Ny design på bloggen, måste tacka min syster för ett utmärkt jobb med det. Har nu alla förutsättningar för att kunna leverera det som önskas.

Har precis bevittnat Juniorkronorna spela skiten ur Tjeckerna, Hela 10-1 till Sverige. Vet inte vad man ska säga om själva matchen, mer än att det var en väl genomförd match av det svenska laget.
Man spelade lugnt och säkert, kanske till och med lite väl lugnt i vissa lägen då man spelade fast sig själv och gjorde det lite för svårt. 

Imorgon 20.00 Österrike - Sverige, svt 24 / svt play

Kul för grabbarna där borta. Keep up the good work. 


Har idag efter 3 dagars ledighet klivit på isen igen, det var jag och 5 andra från juniorlaget som fick vara med och leka med det stora grabbarna.

29 Dec kör vi igång med J20 igen, då vi tränar 16.00 - 17.00 ute på Rosengård och då börjar uppladdningen inför Top 8.

4 Januari har vi träningsmatch borta mot tingsryd som blir den ända matchen inför seriestarten.




Honken #71


Topp 8

Hej på er!

Har lovat vissa människor att blogga om våran serie här efter jul och nyår, och jag ska hålla mig till det löftet den här gången. Ska inte låta det bli som det har varit under alla mina andra bloggar, haha.

Så om denna blogg, här ska ni hitta allting om serien, Matchresultat, målskyttar i våra matcher, Matchens profil som kommer att lottas varje träning dagen innan matchen spelas, osv!

Så jag börjar med att lägga in IF Malmö Redhawks spelschema för våren 2010.

9 januari, Ejendals Arena 13.30: Leksand - Malmö
10 januari, Läkerol Arena 11.00: Brynäs - Malmö
16 januari, Malmö Isstadion 15.00: Malmö - Linköping
17 januari, Malmö Isstadion 11.30: Malmö - HV71
30 januari, Skellefteå Kraft Arena 11.00: Skellefteå - Malmö
31 januari, Coop Arena 12.00: Luleå - Malmö
6 februari, Frölundaborg 13.00: Frölunda - Malmö
20 februari, Stångebro ishall 16.00: Linköping - Malmö
21 februari, Kinnarps Arena 12.00: HV71 - Malmö
25 februari, Malmö Isstadion 19.00: Malmö - Brynäs
27 februari, Kirsebergs Ishall 15.30: Malmö - Luleå
28 februari, Malmö Isstadion 11.15: Malmö - Skellefteå
6 mars, Malmö Isstadion 15.00: Malmö - Leksand
12 mars, Malmö Isstadion 19.30: Malmö - Frölunda


Hoppas den blogg kommer till ert förfogande.

Ha det bra så hörs vi här under seriens gång!



Honken #71


RSS 2.0