Lång bussresa.

NU har vi varit i skellefteå hela dagen, vi kom hit vid 12 tiden. Käkade på resturangen Taste där vi för övrigt ska käka efter matchen imorgon. Träningen gick väl okej, började sådär men tog sig med tiden. Ska vara klara för att spela hela 60 minuter imorgon.

Sitter just nu på hotellet och ska snart hoppa i bingen efter en lång dag. Väntar bara på Kim ska komma upp från relax avdelningen.

Tillbaka till kvällen/natten/morgonen som tillbringades på bussen. Efter att vi hade käkat på Kniv och gaffel hemma i malmö installerade vi oss i bussen, fram med 14 nätverkskablar, det va j´vlar i det sladdar överallt. Men det var riktigt kul att lira. vi körde från första början ända till kl 02.00 då ingen pallade hålla ögonen öppna längre. Det blev lite sömn mellan 2 och 8 då Robban väcker alla och skriker igång med CS. Men man vaknade ex antal gånger då man trodde man skulle dö, antingen var busschauffören ute och körde i skogen eller så var han och dansade på sidlinjerna. hela bussen skakade. 

Vi stannade och käkade frukost i Umeå efter detta drog cs liret igång igen och sen var tiden ute och vi var framme i västerbotten och Skellefteå.

Match imorgon.


Skellefteå AIK - IF Malmö Redhawks (Skellefteå Kraft Arena) 11.00



Honken #71

Frånvaro

Har tyvärr inte haft tid till att skriva denna vecka, men nu är jag tillbaka framför tangentbordet. Match igår, jävligt roligt att få vara med de stora grabbarna.

Även kul för Kim Runermark som fick vara med idag. stort grattis.

Kan tyvärr inte komma med någon tränings rapport efter denna vecka då jag inte varit med och tränat. Men jag har hört att det har varit bra träningar och mycket fys.

Vi är lediga Lördag, Söndag vilken är jäkligt skönt. Vila ut sig inför kommande vecka, som ser ut som följer:

Måndag: Träning.
Tisdag:   Träning.
Onsdag:  Träning.
Torsdag: Träning. Avresa Skellefteå
Fredag: Anländer, träning.
Lördag: Match Skellefteå. avresa Luleå.
Söndag: Match Luleå. Hemresa


tuff vecka, men det ska nog gå bra...

Nu väntar Man United - Hull på Old Trafford. ( Canal plus sport 1 )


Honken #71


IF MALMÖ REDHAWKS - LINKÖPING HC

Första vinsten i serien och den fixar vi på hemma plan, resultatet slutar 3-2 efter förlängning och straffar. Riktigt bra match idag grabbar, vi visar verkligen att man inte ska räkna bort oss än, även fast vi går ner oss lite i 3 perioden så har vi bra fart igenom hela matchen. Fast vi kan väl säga att första perioden idag var nog en av våra absolut bästa denna säsongen. Vi chockstartade matchen idag i ett fruktänsvärt tempo. och vi får äntligen hål på vårt Power-Play, jag tycker problemmet i vårat PP har varit att vi inte har haft några riktlinjer eller någon sort variant.. Men nu tränade vi power -play häromdagen, och vi tränade efter ett koncept som tränarna hade satt upp, och direkt satt den där i nätmaskerna.

1-0 Sebastian Dyk, (Ponthus Westerholm, Pathrik Westerholm)
2-0 Kim Runermark, (Axel Wemmenborn)
3-2 Andreas Silfverberg Ahlberg (PS)

Imorgon står HV71 för motståndet hemma på stadion.

Be there





Henrik Sandmark var igång idag, tyvärr såg han fel och tog hand om Zebran!


Honken #71

BOMB

Pilsa Persson har sagt upp sig ifrån sitt jobb hos IF Malmö Redhawks. Han kommer tyvärr inte att jobba med oss längre, jag kommer tillbaka till detta under dagen


Honken#71

Ny vecka!

Träning idag, en träning som innehöll mycket avlastspel och 2-1,2-2 och 3-3, man gjorde allting i högsta möjliga fart, just för att vi kommer möta sådant spel i resterande matcher av serien.

Vi hade besök av tre stjärnor ute ifrån Arenan, Victor Öhman, Niklas Arell och Lucas Sandström, Dem var med pga av skada på först nämde och de andra två var med pga av icke speltid i gårdagens förlust match mot Borås..

Vi hoppas på en bra träningsvecka så att vi kan vara redo inför kommande helg då Linköping HC och HV71 kommer på besök. Vi måste hitta ett jämnare spel, komma tillbaka i samma tempo och fart som när vi spelade som bäst i SuperElit serien. Men jag är övertygad om att vi kommer lyckas komma tillbaka, denna helgen kände vi på hur det var och spela top8 och nu ska vi gå ut och visa hockey sverige att vi kan spela på denna nivån.. Vi har visat så många gånger förut, så varför skulle vi inte kunna göra det nu?

Även Hockeygymnasiet har börjat igen och vi är tillbaka i våra normala liv igen, med träningar på morgonen, skola på förmiddagen och efter lunch. Sen bär det av för träning med laget på eftermiddagen, oftas mellan 15.30 och 16.45..

Även Fabian Sivnert är tillbaka i truppen då a-laget värvat nytt från Kumla. Johan Svensson, och nä det är inte "Blogg-Johan" som har snörat grillorna och satt på sig skydden. Utan det är skånsk födde Johan Svensson från Kristianstad, Född 1982 som har haft en strålande säsong än så länge i Div 1 laget Kumla. Och nu ska han alltså avlasta Markus Svensson i Redhawks kassen.

Johan Svensson:

23 matcher med 2,22 mål insläppta per match och en räddnings procent på 92,8





Markus Svensson:

31 matcher med 2,45 mål insläppta per match och en räddnings procent på 91,5





Gör ett tappert försök till att få lite publik till våra matcher i helgen, då vi behöver lite stöd från läktaren, nu när vi spelar hemma match, och gott folk det är bra matcher som kommer spelas på Malmö Isstadion.

Lördag 16 Januari IF Malmö Redhawks - Linköping HC 15.00 (Malmö Isstadion)

Söndag 17 Januari IF Malmö Redhawks - Hv71 11.30 (Malmö Isstadion)

Be there, ni kommer inte att ångra er.


Honken #71

Mer Resultat

J18 Allsvenskan Södra:

Linköping HC - VIK Västerås HK   3-2
Huddinge IK - Färjestad BK   2-3
Rögle BK - Djurgården IF   2-3
Redhawks - SDE HF   3-2

1-0 Robin Dahse, (Victor Björkung, Anton Lindström)
2-0 Anton Lindström, (Robin Dahse, Robbi Persson)
3-0 Oskar Gerhardsson, (Nicki Kisum)

Av källor så har jag hört att Robbi Persson har brutit nyckelbenet under matchen, kommer tillbaka när jag är helt säker.



Vårt J18 börjar serien bra och vinner hemma mot SDE med 3-2, Imorgon står Djurgården för motståndet hemma på stadion.


Hockey Allsvenkan:


Bofors IK - IF Malmö Redhawks   6-5 (2-2,2-2,1-1,0-0,1-0)


2-1 Nichlas Hardt, (Carl Söderberg)
2-2 Don Maclean, (Anton Blomkvist, Tomas Larsson)
2-3 Don Maclean, (Marcus Olsson,Tomas Larsson)
2-4 Jan Urbas, (Kim Staal, Fredrik Eriksson)
4-5 Tomas Larsson, (Don Maclean, Robin Weihager)

Samtliga straffskyttar i Malmö Redhawks missade.


Elitserien:

Luleå HF - Frölunda HC   5-4 OT
Skellefteå AIK - Linköping HC 5-2
Rögle BK - Modo Hockey   4-3 OT
Djurgården IF - Timrå IK   4-2
Brynäs IF - Färjestad BK   0-3
Södertälje SK - HV71   5-4 OT



Honken #71







Leksand IF - IF Malmö Redhawks

Första matchen i top8 gick inte som vi alla hade hoppats på, utan vi förlorar med 4-1, men jag tycker såhär efteråt att vi gör en bra borta match.. vi är trots allt med i matchen till 17 sekunder in i period 3, då det faktiskt står 1-1

Vi hade nog för stor respekt för den här serien, alltså vi var nog lite nervösa hur det skulle gå för oss, men denna matchen visar vi att det finns potential att kunna klara oss bra. Idag möter vi ett bra Leksand, som faktiskt är bättre än oss.

Dom spelade en riktigt bra hemma match, dem gick stenhårt på allt, bra forchecking och bra backchecking.

Vi får inte riktigt matchen dit vi vill ha den, vi hade två frilägen som vi skulle ha satt, men tyvärr har vi inte marginalerna på våran sida.  Det finns så mycket vi kan hitta som vi skulle gjort bättre där ute idag. Vi kunde inte riktigt läsa deras spel idag. Dem gjorde det så otroligt lätt, i uppspelen hittade man mitt guben som skarvade vidare pucken mot en av kanterna och sen tog han fart och stack i mitten och där var vi väldigt sårbara pga att våra 3 gubbar låg för djupt i anfallszon samtidigt som våra backar pinchade väldigt kraftigt. Men detta vet vi om nu och kommer aldrig igen låta det ske.


Måste faktiskt tacka våran målvakt Robert Vysehrad för en underbart bra insats, då han räddade oss kvar i matchen så länge! Utan tvekan våran bästa spelare idag.

Matchresultat top8:

Brynäs - Frölunda 5-3 (1-2,2-1,2-0)
Leksand - Redhawks 4-1 (1-1,0-0,3-0)
Hv71 - Luleå HF 3-2 (1-1,1-0,1-1)
Linköping HC - Skellefteå AIK 3-1 (1-0,2-0,0-1)

Match imorgon mot Brynäs.. åter ikväll.



Gameday!

Leksand IF - IF Malmö Redhawks

Idag är det premiär för serien top8, som sagt står leksand för motståndet. Och för er som inte har långt till Ejendals Arena, kan slå sig ner hemma i soffan och ta fram datorn och gå in på http://www.ustream.tv/channel/connys-tv och kolla där.




Honken #71

On the road!



Buss connection!                                 Stugan!



Sitter just nu uppe i Leksand, minus 20 grader, ingen hit kan jag ju säga. Jag, Andreas Ahlberg Silfverberg, Linus Karlsson och Kim Runermark var ute på jakt efter en affär. Det tog oss ungefär en timme!

Tårarna av kylan frös till is, näshåret klibbade fast, skägget frös fast. Nä det är verkligen ingen behaglig temperatur.

Efter en buss resa på 10 h, så är man lite sliten, lär bära av mot sängen snart. Då vi satt och körde CS lan i 8 timmar av resan. vilket var jävligt kul!

Imorgon är det första matchen i serien, ska bli riktigt kul att gå ut och köra igen :=)

Vi hörs innan matchen.



Honken #71

6 Januari 2010

Malmö - Växjö på Malmö Arena, 2-1 vinst för Malmö då Morten Green gör två mål. har inte mycket att säga om matchen. Mer än att jag och mångs träffade Fallens från Minnesota. blev rätt chockad när jag hör någon skrika "Viktor" "Viktor" när jag var påväg in på Arenan. Fick direkt ringa Victor Mångs då det var hans värdfamilj när vi var i Minneapolis. Riktigt trevligt att träffa dem igen.

Fick även reda på att vi har mött några spelare som spelade i USAs Jvm-lag, Hade verkligen ingen aning.



Derek Stepan:


5 Mål 10 Ass 15 Png 4 Pim




Jake Gardiner


0 Mål 3 Ass 3 Png 4 Pim




Måste säga att detta är lite små sjukt...



För övrigt så har vi varit träningslediga idag, men imorgon går vi på det igen. Samt på fredag morgon tränar vi innan vi sätter oss på bussen för att resa till Dalarna och Leksand.

På Lördag smäller det. Leksand IF - IF Malmö Redhawks Ejendals Arena (Leksand)  Matchstart 13.30.


Har inget matchreferat på Tingsryds matchen, men kan meddela att vi förlorade med 3-2 och vi är väl rätt nöjda även fast vi förlorade. Vi åkte upp för att få en bra träningsmatch istället för att träna, få upp rätt tempo osv.

Och vi är klara för att gå till jobbet på lördag och göra det åt in i helvetes bra.





Honken #71

Första träningen år 2010

Första träningen år 2010 var ute i träningshallen med 6 isbjörnar som åskådare på läktaren. En lugn komma igång träning, då det kommer vara mer ös imorgon då vi har match på Måndag borta mot Tingsryd AIF.

Tränings Femmorna.

RÖD:

Sebastian Dyk     Roger Ohlsson     Kim Runermark
              Victor Mångs        Henrik Sandmark

SVART:

Viktor Holmqvist     Axel Wemmenborn     Andreas Ahlberg Silfverberg
                Eric Eriksson               Charley Berg

VIT:

Zebastian Ilestedt     Pathrik Westerholm     Ponthus Westerholm
                 Christoffer Hjert               Oliver Widding - Persson

GUL:
Robin Dahse     Linus Karlsson     Emil Sylvegård
               Scott Nordh


Hade efter isen ett lite mindre styrkepass nere i gymmet.

Axelpress
Chins
Dips
Knäbj
Hopp över häckar
Mage




Honken #71

2010

31 Januari 2009, träning ute på rosengård, svin kallt var det. Körde lite mer än en timme sen drog vi oss tillbaka till stadion. Sista träningen år 2009.

Nu är det nytt år och nya mål, vi ska sätta upp en målsättning inom laget om hur vi tycker och tänker att vi ska prestera i Top8.

Vi har ledigt idag, och imorgon är det full träning igen. 2-8 Januari är dem sista dagarna med träning inför top 8.

9 dagar kvar.



Honken #71

RSS 2.0